FAQs

General

Pentru cine e gândită aplicația Fairo?

Fairo e o soluție financiară completă, livrată sub formă de aplicație și gândită pentru persoanele fizice autorizate cu normă de venit, neplătitoare de TVA, care ar vrea să scape de chinul contabilității. Te recunoști în descriere? Atunci clar e pentru tine! Descarc-o de pe App Store sau Google Play, înscrie-te în doar câteva minute și economisește apoi ore întregi de stres.

General

Cum mă înscriu în Fairo?

E super rapid și simplu: nu ai nevoie decât să știi CUI-ul sau CIF-ul PFA-ului tău și să ai telefonul mobil la îndemână. Procesul e scurt și, odată ce ai parcurs toți pașii, ai acces la toate funcționalitățile aplicației. Cum ar fi să emiți, să trimiți facturi și să vezi tot istoricul de facturare într-un singur loc. În plus, poți să afli instant de fiecare funcționalitate nouă pe care o lansăm, fără să ridici un deget (mă rog, cu excepția celui cu care tastezi).

General

Ce fac dacă mi-am uitat codul de acces?

Pasul 1: nu te stresezi.
Pasul 2: ți-l resetezi ușor doar cu ajutorul aplicației. Se poate întâmpla oricui, noroc cu tehnologia.

Invoicing

Cum descarc aplicația?

Aplicația e disponibilă pentru toți utilizatorii de Android 5.0 sau iOS 11.0 sau versiunile mai noi, dar nu-ți face griji, în secunda în care intri în app store, ți se va afișa versiunea potrivită pentru telefonul tău.

Invoicing

Cum generez o factură?

Evident, tot din aplicație. Și promitem că o să-ți pară mai simplu ca oricând.

1. Intră în aplicație
2. Alege clientul pentru care vrei să emiți factura
3. Alege data scadentă a facturii și contul în care vrei să încasezi plata
4. Menționează articolele pentru care emiți factura
5. Generează și trimite factura clientului

Invoicing

În ce monede pot să facturez?

Poți să facturezi în LEI, EUR și USD. Ca să fie totul în regulă și pentru clienții naționali, și pentru cei internaționali.

Invoicing

Pot să descarc o factură?

Bineînțeles! Poți să le descarci chiar și pe toate. Ai acces la versiunea PDF a oricărei facturi create prin Fairo.

Invoicing

Pot să văd un preview al facturii înainte să o trimit către client?

Sigur că da, e bine să verifici de două ori câte zerouri ai pus. Poți să vezi fără probleme factura înainte să i-o trimiți clientului sau să o descarci în format PDF pe telefonul tău.

Invoicing

Ce tipuri de facturi include Fairo?

Pentru moment, se pot emite doar facturi fără TVA. În schimb, poți crea o factură pentru un alt freelancer, persoană fizică sau juridică. Putem să te ajutăm chiar și să creezi o factură pentru clienții tăi internaționali. Dar partea cea mai bună e că adăugăm mereu funcționalități noi, așa că sigur vom reveni cu vești bune la capitolul acesta.

Invoicing

Pot să facturez către clienți din străinătate?

Normal! Succesul tău profesional nu trebuie să aibă granițe. Cum îți spuneam mai sus, poți să facturezi și în EUR și USD, pe lângă LEI.

Invoicing

În ce limbă pot folosi aplicația?

Aplicația Fairo vine fie în română, fie în engleză. (Unii ar zice că și în Romgleză, la câți termeni tehnici folosim.)

Security

Ce standarde de securitate a informației folosește Fairo?

E drept că mai glumim din când în când, dar ne luăm super în serios când vine vorba de securitate. Fairo face parte din Raiffeissen Bank International Group, ceea ce înseamnă că standardele de securitate pe care le respectă sunt aceleași ca ale întregului grup.

Pe lângă normele menționate mai sus, respectăm și Legea privind protecția datelor cu caracter personal aplicabilă în România.

Security

Sigur e sigură aplicația Fairo?

Sigur că da! Dar nu ne crede pe cuvânt, hai să-ți explicăm. Ca să-ți protejăm profilul, folosim autentificarea în doi pași.

În primul rând, înregistrarea în siguranță în aplicație presupune folosirea unui e-mail personal și a unui cod de acces. Adresa de e-mail îți va fi cerută în prima etapă și va fi validată cu ajutorul tău.  

Apoi, după ce ți-ai contectat contul la telefonul pe care-l folosești, următorul lucru de făcut e să îți alegi un cod de acces, pe care-l vei introduce de fiecare dată când vei folosi aplicația. Poți să-l schimbi ulterior în aplicație, dacă vrei, dar e important să-l ții minte și să nu-l spui nimănui!

FairoSync

Cum funcționează FairoSync?

FairoSync e o funcționalitate smart, care te ajută să ții pasul cu finanțele tale, conectându-ți conturile bancare cu facturile, pentru ca încasările să fie mai ușoare ca oricând! Când îți sincronizezi conturile bancare, Fairo conectează automat facturile pe care le emiți cu tranzacțiile, ca să ai vizibilitate financiară totală și să primești notificări de fiecare dată când una dintre facturi e plătită. Funcționalitatea e 100% sigură și doar cu titlu "view-only", ceea ce înseamnă că aplicația nu poate face nicio tranzacție în numele tău (și, apropo, nici tu nu poți prin intermediul ei).


Cum poți să-ți sincronizezi conturile?
1. Apasă butonul "Conectează" în ecranul de facturare sau conectează-ți conturile bancare din ecranul Profil > Conturi bancare din aplicația ta Fairo.
2. Citește mai multe despre conexiunea asigurată de Raiffeisen Group Security.
3. Urmează pașii menționați și permite accesul către contul tău bancar. Nu e nevoie să-ți faci griji, banca ta are grijă să aprobe doar conexiunile care sunt cu adevărat sigure.
4. Gata! Contul tău e conectat pentru următoarele 90 de zile. Ceea ce înseamnă că ai o vizibilitate mai bună asupra plăților din contul firmei tale.

FairoSync

De ce ar trebui să-mi conectez conturile bancare la Fairo?

Pur și simplu pentru că e mai logic și mai ușor să ai toate activitățile legate de afacerea ta într-un singur loc. Cu FairoSync, e mai simplu să ții pasul cu încasările pe firmă și afli instant care dintre facturile tale au fost plătite și care au devenit restante.

Vei primi o notificare în momentul în care oricare dintre clienții tăi îți plătesc o factură emisă prin aplicația Fairo, ca să știi când să scoți șampania. Sau în momentul în care una dintre facturi devine restantă, ca să te apuci să scrii seria de "kind reminders".

În curând, vei putea să generezi automat declarații fiscale folosind istoricul de facturare și să vezi în orice secundă câți bani ai în conturile firmei.

FairoSync

E sigur să-mi conectez contul la Fairo?

Siguranța e principala noastră prioritate, așa că lucrăm doar cu parteneri de încredere. Accesul read-only al aplicației Fairo este garantat de:

– Standardele de securitate ale Raiffeisen Bank International Group
SaltEdge, alegerea nr. 1 a mii de bănci din întreaga lume
FinoRun, filiala din UE a SaltEdge, care ajută la îndeplinirea cerințelor de securitate europene.

Și fii fără griji, accesul e 100% sigur și strict "view only", ceea ce înseamnă că nimeni nu va acea acces la contul tău bancar și că poți să-ți dezactivezi această funcționalitate oricând. Singurul său rol este de a-ți oferi mai mult control asupra finanțelor tale printr-o privire de ansamblu asupra tranzacțiilor care îți intră în conturi. Pentru mai multe detalii, citește Termenii și condițiile de utilizare Fairo

FairoSync

Cât timp sunt legate conturile la Fairo?

Depinde doar de tine. Conexiunea trebuie reînnoită o dată la 3 luni și te poți baza pe noi să-ți reamintim să faci asta atunci când va veni timpul să o reînnoiești.

FairoSync

Ce date sunt extrase prin conexiunea PSD2?

Datele nu sunt extrase. Conexiunea cu FairoSync e doar cu titlu read-only. Previzualizarea tranzacțiilor ne permite să vedem activitatea contului, tranzacțiile, sumele, monedele și informații despre plătitor. Ceea ce ne ajută să-ți organizăm mai bine finanțele și să-ți facem viața mai ușoară.

FairoSync

Cum pot să-mi șterg conexiunea?

Dacă vrei să-ți ștergi conexiunea oricând înainte de expirarea termenului de 90 de zile, poți să faci asta în trei moduri diferite: fie din aplicația Fairo, fie din aplicația ta bancară, fie folosind informațiile contului SaltEdge pe care le-ai primit prin e-mail.

FairoSync

Ce tip de cont trebuie să selectez?

Poți să ai un cont Privat, Business sau Comun și poți să alegi ce tip de cont ai vrea să conectezi.

FairoSync

E normal să mi se solicite să mă loghez în aplicația de banking online cu datele contului respectiv în timp ce-mi creez contul?

Da, e perfect normal și sigur. Și e aprobat și de banca ta, deci nu sunt șanse să existe scurgeri de date.

FairoSync

Sunt datele mele împărtășite cu terți?

Nu împărtășim datele tale cu terți, singurul motiv pentru care le accesăm este în vederea conexiunii view-only cu Fairo. SaltEdge e partenerul nostru de încredere, care ne ajută să setăm o conexiune bancară în conformitate cu ultimele standarde în materie de securitate. Pentru mai multe detalii, citește Termenii și condițiile de utilizare SaltEdge și Politica de confidențialitate SaltEdge.

FairoSync

De ce am primit un e-mail în care mi se spune că am un cont SaltEdge?

Aplicația Fairo îți afișează doar datele pe care le primim de la bănci. Administrarea conturilor legate la Fairo și a altor aplicații care folosesc conexiunea FairoSync e posibilă doar prin intermediul contului SaltEdge. Dacă vrei să afli mai multe despre conexiunea SaltEdge, citește Termenii și condițiile de utilizare SaltEdge și Politica de confidențialitate SaltEdge.